Waarom SKOOP

paarden

Mijn ruime ervaring met het opleiden en trainen van paarden kent veel paralellen met de mensenwereld.

Het creëren van veiligheid, vertrouwen en het durven loslaten zijn belangrijke elementen. Geduld en het steeds opnieuw proberen zijn daarbij sleutelwoorden. Paarden zijn erg intelligent en reageren niet vanuit ratio, maar puur vanuit gevoel. Zij kennen geen vooroordelen en reageren op het gedrag dat wij als mensen laten zien. De puurheid van deze reactie is een krachtig instrument om aan den lijve te ervaren wie je bent en hoe je overkomt. Dit is steeds de basis van iedere verandering die je bij jezelf teweeg wil brengen. De kracht die je uit je energie en je talenten haalt zal steeds opnieuw een directe afspiegeling zijn wanneer je met paarden werkt. Mijn jarenlange ervaring met deze prachtige dieren heeft mij geleerd om eerst naar mijzelf te kijken en me af te vragen wat ik kan doen om verbinding te maken met de ander. Door daar steeds heel bewust mee bezig te zijn, heb ik ontdekt dat iedere beweging naar die ander oprecht en eerlijk moet zijn. Deze ervaring deel ik graag met anderen en zet op de verschillende onderdelen dan ook met veel plezier mijn paarden in om mensen te laten ervaren wat ik zelf heb mogen meemaken.

Leo Verhagen (1967)

Ruimte creëren om natuurlijke talenten te ontwikkelen. Vergroten van persoonlijke - en/of teameffectiviteit? Op zoek naar de juiste focus en koers? SKOOP helpt u daarbij.

Leo heeft een stevige en uitgebreide achtergrond in de zorg en studeerde daarnaast bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Zijn afstudeeronderwerp “ondernemerschap in de zorg een uitdaging of zorg?” verraadt zijn hoge mate van interesse om onderwerpen anders te benaderen. Als directeur/eigenaar van een tweetal ondernemingen ervaart hij als geen ander wat het is om “eigenaar” te zijn. Steeds op zoek te gaan naar de vraag die bij de oplossing hoort!

Leo Verhagen

“Hands on”

Leo heeft, met zijn 25 jarige ervaring, zijn sporen verdiend in mens- en organisatieontwikkeling. Het vertrekpunt is steeds de professional als mens, met de uitdaging om de persoonlijke effectiviteit te vergroten in een brede context. Dat voortdurend met een stevige knipoog naar de bedrijfsmatige kant om nog effectiever en efficiënter te kunnen worden. Zijn praktijkervaring in onder andere interim management, programma-management en als veranderaar zijn een uitstekend fundament voor zijn hands on aanpak in de diverse opdrachten in verschillende branches naast zijn rol als geaccrediteerd trainer/coach en gastdocent. Reshape-Innovate-Maximice-Execute is zijn credo; “Kennis is kracht” daarvan iedere keer het uitgangspunt. Ontmoeten & Ontdekken van jezelf en de ander zijn steeds vertrekpunten op weg naar verbetering.

Niet omdat het moet, nee gewoon…omdat het kan! Zijn omgeving zegt over hem: “ Scherp als een mes maar zacht als boter”.

Leo is een organisatieadviseur die zich richt op:

Onze aanpak

SKOOP-CONSULTANCY kent een integrale benaderingswijze. Samen met de toekomstige opdrachtgever wordt er nauwgezet gekeken wat het probleem is en welke oplossingsrichting hiervoor gekozen zou kunnen worden. Wij doen dit volgens de RIME methodiek:

Scroll naar boven